Back to homepage

Nataša Mitrović

Pijanistica iz Beograda, osnovni i magistarski studij završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorski studij na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić. Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga: Lazar Berman (Weimar), Jan Novotny (Prag), , Avo Kouyoumdjian (Bec), Karl - Heinz Kämmerling (Lindau) i u Americi u okviru Fulbright programa (prof. Arthur Greene i prof. Martin Canin). Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao i značajnih umjetničkih priznanja među kojima su i nagrada "Emil Hajek" za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.
Održala je čitav niz solističkih koncerata i komornih nastupa kao i gostovanja na više europskih festivala u Austriji, Njemačkoj, Španjolskoj, Švedskoj, Francuskoj, Turskoj, Češkoj, Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji kao i u mnogim državama izvan Europe: Izrael, Kuvajt, Kina, Japan i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane kao što su Kennedy Center - Washington, Simphony Space - New York, Martin Hall - Prague i Crkva sv. Sofije - Ohrid.
Kao solist, nastupala je 15 puta sa svim domaćim simfonijskim orkestrima, sa Vidinskom filharmonijom (Bugarska) i Simfonijskim orkestrom Montabaura (Njemačka). U organizaciji Eleanor Valkenburg (sopran), ravnateljice ansambla "Poetica Musica", iz New York-a (SAD) svake godine nastupa u dvorani “Old Westbury Gardens”. Od 2017. godine suraduje u klavirskom duu sa pijanistom Nenadom Kačarom. Zaposlena je od 1998. godine na FMU u Beogradu, trenutno u zvanju izvanrednog profesora na Katedri za klavir.
Održala je brojna predavanja i seminare za studente i mlade umjetnike u SAD -u, Španjolakoj, Turskoj, Izraelu, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji ... Redovan je član brojnih žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U okviru pedagoških dostignuća, njezini studenti aktivno koncertiraju i osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U okviru Erasmus projekta predavala je i nastupala na Muzičkoj akademiji u Vigu (Španjolska). Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. U oktobru 2018. je snimila I izdala solistički CD i DVD.