Nazad na početnu stranicu

Arijana Gigliani

Lidija Bobić rođena je u Varaždinu, gdje završava Srednju glazbenu školu. Školovanje nastavlja na Državnom Konzervatoriju „ Petar Iljič Čajkovski” u Kijevu, Ukrajin a u klasi profesora Tarasa Pechenija koji je detaljno upoznaje s ruskom violinističkom školom i s radom profesora Jurija Jankeljejeviča, jednog od najeminentnijih violinističkih pedagoga Moskve. Diplomirala je 1994. godine u klasi profesora Igora Andrievskog.Svo vrijeme studija pohađa nastavu predpraktike ( rad s djecom) kod poznatog ukrajinskog pedagoga Konstantina I.Tahtadžieva, autora početnice, škole za violinu, zbornika etida i pjesama za djecu, a ujedno i jednog od vodećih profesora na školi za nadarenu djecu N.Lisjenko.

Upravo rad s djecom predškolske dobi bio je inspiracija da svoju buduću profesiju usmjeri na pedagoški rad. 1995. godine prima svoje prvo radno mjesto kao profesor violine u Glazbenoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu.Prvi ozbiljan rad s djecom predškolske dobi ( djeca starosti 3 godine i više)započinje 2004.godine kroz orkestar malih violinista Tončice. 2007.godine počinje raditi na Glazbenoj školi u Varaždinu i uz nastavu violine u Osnovnoj glazbenoj školi upisuje djecu predškolske dobi u „Malu školu violine”.

Rad s djecom tog uzrasta pokazao je velike rezultate na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima .Sa svojim učenicima osvojila je brojne nagrade u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji i ostvarila zapažene nastupe s hrvatskim komornim ansamblima- Varaždinski komorni orkestar , Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački solisti.Njezini su učenici već više puta nastupili na renomiranom festivalu Varaždinske barokne večeri. Sudjelovala je u radu žirija na Regionalnom natjecanju HDGPP ,te na Međunarodnim natjecanjima u Srbiji i Sloveniji. Zajedno s prof.Goranom Končarom osnovala je manifestaciju Dani Josipa Klime i sudjelovala u organizaciji natjecanja Franjo Krežma u Vinkovcima